Macedonian Albanian English German Italian

   Home Пријателски Пријателски натпревари

Пријателски натпревари

Понеделник, 22 Ноември 2010 22:15
Печати PDF
Индекс на артикл
Пријателски натпревари
Страница 2
Сите страници

13.10.1993 Словенија - Македонија 1-4 (1-2)

стадион: “Станко Млакар“ - Крањ (Словенија), гледачи: 3.000
стрелци: 40’ Јанез Пате (С) - 3’ Зоран Бошковски, 37’ (пен.) Дарко Панчев, 48’ (пен.) Чедомир Јаневски, 51’ Драган Канатларовски (М)

23.03.1994 Македонија - Словенија 2-0 (2-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 20.000
стрелци: 2’ Жарко Серафимовски, 20’ Зоран Бошковски (М)

14.05.1994 Македонија - Албанија 5-1 (2-0)

“Градски стадион“ - Тетово, гледачи: 6.000
стрелци: 20’ Неџмедин Мемеди, 34’ 49’ Ванчо Мицевски, 68’ Зоран Бошковски, 72’ Марјан Стојковски (М) - 49’ Алтин Ракли (А)

01.06.1994 Македонија - Естонија 2-0 (2-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 10.000
стрелци: 12’ Зоран Бошковски, 36’ Драган Канатларовски (М)

31.08. 1994 Македонија - Турција 0-2 (0-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 7.500
стрелци: 44’ (а.г.) Љупчо Марковски, 87’ Аруиф Ердем (Т)

12.04.1995 Македонија - Бугарија 0-0

стадион: “Никола Мантов“ - Кочани, гледачи: 7.000

30.08.1995 Турција - Македонија 2-1 (1-0)

стадион: “Инону“ - Истамбул (Турција)
стрелци: 6’ Огун Темизканоглу, 53’ Хами Мандирали (Т) - 52’ Сашо Караџов (М)

27.03.1996 - Македонија - Малта 1-0 (0-0)

стадион: “Гоце Делчев“ - Прилеп, гледачи: 3.000
стрелец: 73’ Саша Ќириќ (М)

28.05.1996 Бугарија - Македонија 3-0 (1-0)

Софија (Бугарија), гледачи: 980
стрелци: 15’ Емил Костадинов, 67’ Христо Стоичков, 77’ Иво Георгиев (Б)

27.11.1996 Малта - Македонија 0-2 (0-1)

Ла Валета (Малта), гледачи: 450
стрелци: 37’ Тони Мицевски, 88’ (пен.) Саша Ќириќ

12.03.1997 Македонија - Австралија 0-1 (0-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 4.000
стрелец: 90+1’ Аурелио Видмар (А)

25.03.1998 Македонија - Бугарија 1-0 (1-0)

“Градски стадион“ - Скопје, глеадчи: 8.000
стрелец: 40’ Ѓорѓи Христов (М)

18.04.1998 Македонија - Јужна Кореја 2-2 (0-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 5.000
стрелци: 56’ Ѓорѓи Христов, 88’ Игор Ѓузелов (М) - 24’ Јанг Хјунг Сеок, 85’ Чои Јонг Со (ЈК)

20.04.1998 Македонија - Јамајка 2-1 (2-0)

стадион: “Азади“ - Техеран (Иран), гледачи: 60.000
стрелци: 17’ 45’ Ѓорѓи Христов (М) - 69’ (пен.) Пол Хал (Ј)
* LG Cup во Техеран, Иран. 1/2 финале

22.04.1998 Унгарија - Македонија 0-0 ; 4-2 пен.

стадион: “Азади“ - Техеран (Иран), гледачи: 50.000
* LG Cup во Техеран, Иран. Финале

17.05.1998 САД - Македонија 0-0

стадион: “Спартан“ - Сан Хозе (САД), гледачи: 23.861

18.05.1998 Канада - Македонија 1-0 (1-0)

Торонто (Канада), гледачи: 8.491
стрелец: 6’ Нал Томсон (К)

03.06.1998 Македонија - Босна и Херцеговина 1-1 (1-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 3.000
стрелци: 6’ Милан Стојановски (М) - 76’ Сенад Бркиќ (БХ)

29.09.1998 Македонија - Египет 2-2 (2-0)

“Градски стадион“ - Куманово
стрелци: Џевдет Шаиновски, Срѓан Захариевски (М) - 84’ Хосам Хасан, 88’ Осама Набих (Е)

10.02.1999 Албанија - Македонија 2-0 (0-0)

стадион: “Ќемал Стафа“ - Тирана (Албанија), гледачи: 6.000
стрелци: 48’ Руди Вата, 90’ Ерион Богдани (А)

23.02.2000 Македонија - СР Југославија 1-2 (0-2)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 10.000
стрелци: 77’ Раде Каранфиловски (М) - 20’ 37’ Предраг Мијатовиќ (Ј)

29.03.2000 Босна и Херцеговина - Македонија 1-0 (0-0)

стадион: “Челик“ - Зеница (БиХ), гледачи: 17.000
стрелец: 88’ Мухамед Коњиќ (БХ)

26.04.2000 Македонија - Албанија 1-0 (1-0)

стадион: “Гоце Делчев“ - Прилеп, гледачи: 3.000
стрелец: 36’ Жарко Серафимовски (М)

07.06.2000 Јужна Кореја - Македонија 2-1 (0-0)

стадион: “Азади“ - Техеран (Иран)
стрелци: 47’ Чеол Ву Чои, 62’ Ји Сунг Парк (ЈК) - 89’ Артим Шаќири (М)
* LG Cup во Техеран, Иран. 1/2 финале

09.06.2000 Иран - Македонија 3-1 (2-1)

стадион: “Азади“ - Техеран (Иран), гледачи: 40.000
стрелци: 3’ Карим Багери, 8’ Али Карими, 89’ Хамед Кавиампур (И) - 5’ Ѓорѓи Христов (М)
* LG Cup во Техеран, Иран. За 3. место

27.07.2000 Македонија - Азербејџан 2-1

стадион: “Тича“ - Варна (Бугарија)
стрелци: Арбен Нухију (х2) (М) - 54’ Рамиз Мамедов (А)

28.02.2001 Македонија - Чешка 1-1 (1-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 8.200
стрелци: 34’ Ѓорѓи Христов (М) - 42’ Павел Кука (Ч)

24.07.2001 Катар - Македонија 1-0 (0-0)

Евру (Франција)
стрелец: 50’ ??? (К)

01.08.2001 Саудиска Арабија - Македонија 1-1 (0-1)

стадион: “Принц Фаисал бин Фахд бин Абдул Азиз“ - Ријад (Саудиска Арабија)
стрелци: 64’ Обет Ал Досри (СА) - 34’ Горан Мазнов (М)

15.08.2001 Бугарија - Македонија 1-0 (0-0)

стадион: “Бугарска Армија“ - Софија (Бугарија), гледачи: 2.000
стрелец: 49’ (пен.) Красимир Балаков (Б)

14.11.2001 Унгарија - Македонија 5-0 (2-0)

стадион: “Меѓери“ - Будимпешта (Унгарија), гледачи: 12.000
стрелци: 4’ 75’ Кристијан Листеш, 27’ Иштван Ференци, 56’ (пен.) Атила Токоли, 65’ Тибор Токоди (У)

30.12.2001 Оман - Македонија 2-0 (0-0)

стадион: “Султан Кабус“ - Мускат (Оман), гледачи: 4.000
стрелци: 50’ Фанзи Башир, 62’ Џабид Ал Хани (О)

05.01.2002 Македонија - Албанија 0-0

“Национален стадион“ - Манама (Бахреин)
* Bahrein Shoot Soccer Tournament во Манама, Бахреин.

07.01.2002 Бахреин - Македонија 1-1 (1-1)

“Национален стадион“ - Манама (Бахреин)
стрелци: 12’ Селмен Мохамед (Б) - 40’ Јурица Силјановски (М)
* Bahrein Shoot Soccer Tournament во Манама, Бахреин.

09.01.2002 Финска - Македонија 3-0 (3-0)

“Национален стадион“ - Манама (Бахреин)
стрелци: 18’ 25’ Мика Котила, 23’ Јари Ниеми (Ф)
* Bahrein Shoot Soccer Tournament во Манама, Бахреин.

27.03.2002 Босна и Херцеговина - Македонија 4-4 (3-0)

стадион: “Грбавица“ - Сараево (БиХ), гледачи: 3.500
стрелци: 3’ 66’ Елвир Болиќ, 14’ 37’ Сергеј Барбарез (БХ) - 53’ 76’ 89’ Артим Шаќири, 64’ (пен.) Саша Ќириќ (М)

17.04.2002 Македонија - Финска 1-0 (1-0)

стадион: “Гоце Делчев“ - Прилеп, гледачи: 5.000
стрелец: 36’ Горан Ставревски (М)

21.08.2002 Македонија - Малта 5-0 (2-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 7.000
стрелци: 36’ Ацо Стојков, 39’ 63’ Артим Шаќири, 56’ Ѓорѓи Христов, 89’ Горан Пандев (М)

20.11.2002 Македонија - Израел 2-3 (0-2)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 7.000
стрелци: 63’ Александар Васоски, 90’ Гоце Седлоски (М) - 18’ Михаел Зандберг, 28’ 90+4’ Али Нимни (И)

09.02.2003 Хрватска - Македонија 2-2 (1-1)

стадион: “Шубичевац“ - Шибеник (Хрватска), гледачи: 3.000
стрелци: 35’ (пен.) Марио Мариќ, 75’ Срѓан Андриќ (Х) - 10’ (пен.) Гоце Седлоски, 60’ Гоце Толески (М)

14.02.2003 Полска - Македонија 3-0 (3-0)

стадион: “Пољуд“ - Сплит (Хрватска), гледачи: 500
стрелци: 27’ Ниеџелан, 38’ Рашјак, 44’ Лашоски (П)
* Trofej Marjan во Сплит, Хрватска.

02.04.2003 Португалија - Македонија 1-0 (1-0)

стадион: “Понтаис“ - Женева (Португалија), гледачи: 14.258
стрелец: 24’ Луис Фиго (П)

20.08.2003 Македонија - Албанија 3-1 (2-0)

стадион: “Гоце Делчев“ - Прилеп, гледачи: 4.000
стрелци: 8’ Илчо Наумоски, 37’ Горан Пандев, 77’ Драган Димитровски (М) - 73’ Ервин Скела (А)

11.10.2003 Украина - Македонија 0-0

стадион: “Валериј Лобановски“ - Киев (Украина), гледачи: 13.000

27.01.2004 Кина - Македонија 0-0

стадион: “Ву Меи Лејк Спортс Центар“ - Јиву (Кина), гледачи: 24.000

29.01.2004 Кина - Македонија 1-0 (0-0)

стадион: “Спорт Центар“ - Сужоу (Кина), гледачи: 17.500
стрелец: 88’ Женг (К)

18.02.2004 Македонија - Босна и Херцеговина 1-0 (1-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 8.000
стрелец: 20’ Горан Пандев (М)

31.03.2004 Македонија - Украина 1-0 (1-0)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 16.000
стрелец: 26’ Горан Ставревски (М)

28.04.2004 Македонија - Хрватска 0-1 (0-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 16.000
стрелец: 34’ Иван Класниќ (Х)

11.06.2004 Естонија - Македонија 2-4 (0-3)

стадион: “Ле Кок Арена“ - Талин (Естонија), гледачи: 1.500
стрелци: 54’ Вјатсеслав Заховјанко, 65’ Ингемар Тевер (Е) - 11’ Гоце Седлоски, 15’ Горан Попов, 31’ Горан Пандев, 66’ Влатко Гроздановски (М)

12.11.2005 Лихтенштајн - Македонија 1-2 (1-0)

стадион: “Реинпарк“ - Вадуз (Лихтенштајн), гледачи: 1.500
стрелци: 33’ Фабио Д’Елиа (Л) - 81’ Баже Илијоски, 90+3’ Арбен Нухију (М)

01.03.2006 Македонија - Бугарија 0-1 (0-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 8.000
стрелец: 38’ Мартин Петров (Б)

28.05.2006 Еквадор - Македонија 1-2 (1-1)

стадион: “Алфонсо Перез“ - Мадрид (Шпанија), гледачи: 10.000
стрелци: 18’ Карлос Тенори (Е) - 29’ Горан Мазнов, 74’ (пен.) Игор Митрески (М)

04.06.2006 Турција - Македонија 0-1 (0-0)

стадион: “Гротенбург“ - Крефелд (Германија), гледачи: 7.000
стрелец: 80’ Горан Мазнов (М)

07.02.2007 Албанија - Македонија 0-1 (0-1)

стадион: “Лоро Боричи“ - Скадар (Албанија), гледачи: 7.000
стрелес: 33’ Стевица Ристиќ (М)

22.08.2007 Македонија - Нигерија 0-0

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 5.000

06.02.2008 Македонија - Србија 1-1 (0-1)

“Градски стадион“ - Скопје, гледачи: 12.000
стрелци: 58’ Николче Новески (М) - 43’ Данко Лазовиќ (С)

26.03.2008 Босна и Херцеговина - Македонија 2-2 (2-2)

стадион: “Билино Поле“ - Зеница (БиХ), гледачи: 10.000
стрелци: 17’ 20’ Дарко Дамјановиќ (БХ) - 41’ 45’ Горан Мазнов (М)

26.05.2008 Полска - Македонија 1-1 (0-1)

стадион: “Кројцајх“ - Ројтилнген (Германија), гледачи: 2.200
стрелци: 84’ (пен.) Радослав Матушјак (П) - 45’ Горан Мазнов (М)

20.08.2008 Луксембург - Македонија 1-4 (0-3)

стадион: “Џоси Бартел“ - Луксембург сити (Луксембург), гледачи: 885
стрелци: 73’ Џоел Китинге (Л) - 6’ 45’ Горан Пандев, 33’ Влатко Гроздановски, 49’ Илчо Наумоски (М)

19.11.2008 Црна Гора - Македонија 2-1 (2-0)

стадион: “Под Горица“ - Подгорица (Црна Гора), гледачи: 5.000
стрелци: 24’ Миодраг Џудовиќ, 33’ (пен.) Стеван Јоветиќ (ЦГ) - 85’ Горан Попов (М)

11.02.2009 Молдавија - Македонија 1-1 (0-0)

стадион: “Мардан“ - Анталија (Турција), гледачи: 600
стрелци: 62’ Валериу Андронич (Мо) - 53’ Горан Пандев (Ма)

12.08.2009 Македонија - Шпанија 2-3 (2-0)

Национална Арена “Филип II Македонски“ - Скопје, гледачи: 25.000
стрелци: 8’ 33’ Горан Пандев (М) - 52’ Фернандо Торес, 54’ Жерард Пике, 56’ Алнерт Реира (Ш)

11.10.2009 Македонија - Катар 2-1 (2-1)

Национална Арена “Филип II Македонски“ - Скопје, гледачи: 5.000
стрелци: 25’ 40’ Горан Пандев (М) - 24’ Муса Харун (К)

14.11.2009 Македонија - Канада 3-0 (0-0)

стадион: “Младост“ - Струмица, гледачи: 5.500
стрелци: 48’ Гоце Седлоски, 61’ (пен.) 90+4’ (пен.) Горан Пандев (М)

18.11.2009 Иран - Македонија 1-1 (1-0)

стадион: “Азади“ - Техеран (Иран), гледачи: 1.500
стрелец: 36’ Андроник Темуриан (И) - 49’ Горан Пандев (М)

03.03.2010 Македонија - Црна Гора 2-1 (2-0)

Национална Арена “Филип II Македонски“ - Скопје, гледачи: 7.000
стрелци: 27’ Илчо Наумоски, 30’ Горан Пандев (М) - 62’ Марко Баша (ЦГ)

29.05.2010 Азербејџан - Македонија 1-3 (0-1)

стадион: “Спортплац“ - Бишофсхофен (Австрија), гледачи: 300
стрелци: 90’ Елвин Мамадов (А) - 9’ Иван Тричковски, 66’ (а.г.) Рашид Садигов, 88’ Марио Ѓуровски (М)

02.06.2010 Романија - Македонија 0-1 (0-1)

стадион: “Линд“ - Вилах (Австрија), гледачи: 400
стрелец: 28’ Ванче Шиков (М)

11.08.2010 Малта - Македонија 1-1 (0-1)

“Национален стадион“ - Та Кали (Малта), гледачи: 1.000
стрелци: 47’ Михаел Мифсуд (Мал) - 36’ Иван Тричковски (Мак)

17.11.2010 Албанија - Македонија 0-0

стадион: “Скендербег“ - Корча/Горица (Албанија), гледачи: 10.000

07.06.2011 Словенија - МакедонијаПоследно освежено на Вторник, 30 Ноември 2010 21:05
Банер
Банер